Cum pot echipamentele dintr-o casă smart să reducă consumul de energie?

Must read

Schimbările climatice reprezintă o amenințare globală și sunt cauzate direct de activitățile zilnice. Din fericire, tot mai mulți devin conștienți de aceste lucruri pe care l-au cauzat și încep să-și schimbe obiceiurile zilnice. Pentru a îmbrățișa schimbările, observăm că începe să crească consumul de echipamente inteligente în case, care contribuie la adoptarea noului stil de viață. Pentru că, într-adevăr, aparatele electrocasnice inteligente pot reduce considerabil consumul de energie, ceea ce va reflecta impactul asupra schimbărilor climatice.

Aparatele electrocasnice inteligente pot gestiona în mod regulat consumul de energie într-o casă smart, fără prea multe interacțiuni umane. Produsele inteligente sunt prezentate cu posibilitatea de a fi monitorizate de la distanță prin intermediul telefoanelor mobile. Putem, de asemenea, programa diverse acțiuni să se întâmple în mod automat conform stilului de viață al fiecăruia.

Economisirea energiei este principala preocupare a lumii de astăzi. Din păcate, obiceiul de a lăsa lumină aprinsă este încă o problemă. Cu toate acestea, sistemele și dispozitivele inteligente de acasă ne pot ajuta, chiar și în situații neprevăzute, monitorizând și controlând utilizarea acestora.

Conform calculelor Institutului Fraunhofer, casa inteligentă poate economisi până la 40% din costurile de încălzire.

Tehnologia inteligentă permite proprietarilor de case să preia controlul asupra consumului lor de energie printr-o varietate de strategii de economisire a energiei.

Cum pot economisi energie aparatele dintr-o locuință inteligentă?

Soluții de umbrire smart pentru ferestre

Perdelele, jaluzelele, rulourile sau alte echipamente de umbrire ajută la reducerea sarcinlor de rutină de deschidere și închidere a acestora, dar răspund în mod automat și la schimbările de mediu, cum ar fi detectarea temperaturii și decid dacă ar trebui să fie pornite sau oprite. Programul ACEEE estimează că soluțiile automatizare pentru umbrirea ferestrelor pot genera economii de 11-20% la încălzirea și răcirea spațiului și aproximativ 3% la iluminat.

Gestionează de la distanță dispozitivele de acasă

Conectarea dispozitivelor inteligente cu telefonul mobil este cea mai futuristă și eficientă tehnologie care ne încurajează să economisim energie. Încălzirea și răcirea casei necesită una dintre cele mai mari cantități de consum de energie.

Potrivit Consumer Technology Association, o casă inteligentă poate ajuta la reducerea consumului de energie cu 10%. Nu contează, chiar dacă ți-ai lăsat lumina sau chiar AC-ul aprins; poți monitoriza în continuare dispozitivele conectându-le la smartphone-uri. De asemenea, puteți opta pentru dispozitive automate care se opresc atunci când nu este nimeni acasă. Aceste progrese în domeniul electrocasnicelor inteligente funcționează împreună pentru un management mai eficient al energiei și contribuie la economisirea de bani și resurse.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read