Ce trebuie să faci ca să ai o casă smart și cool pe timpul verii

Must read

Tu ți-ai pregătit ferestrele și locuința pentru zilele toride de vară?

Nu putem schimba temperatura din exterior, dar o putem controla pe cea din interior, iar primul pas pe care îl poți face este să îți protejezi ferestrele. Dacă soarele și vara sunt nedespărțite, așa ar trebui să fie ferestrele și rulourile într-o locuință. 

Protecția ferestrelor cu soluții de umbrire ar trebui să fie o prioritate atunci când ne amenajăm casa. De ce? Pentru că, atât pe timpul verii cât și al iernii, prin spaţiile vitrate de la ferestre se poate aduce aport de căldură în interior, respectiv pierderi de caldură din casă către exterior. Soluția de umbrire pentru ferestre ideală, indiferent de anotimp, este ruloul.

Dar beneficiile maxime se obțin însă doar atunci când controlezi ruloul în mod automat.

Rulouri motorizate inteligent Somfy pentru o casă smart

Dacă ai luat în calcul să îți echipezi ferestrele cu rulouri, atunci mergi mai departe și alege o motorizare inteligentă Somfy. Îți vei mulțumi de la prima gestionare. Pentru că nu mai cobori și ridici ruloul manual, ceea ce presupune efort și timp alocat, ci automat, printr-o simplă apăsarea a unui buton cu ajutorul telecomenzii sau al smartphone-ului, sau chiar vocal cu ajutorul asistenților Google Assistant, Alexa sau Siri. Din confortul patului, canapelei sau al fotoliului, de la birou sau de oriunde. Sau poate vrei ca rulourile să se ridice la ora trezirii tale? 

E incredibil că tehnologiile Somfy fac toate aceste automatizări posibile. Și asta ne transformă în bine stilul de viață, pentru că în sfârșit cineva se va mula după preferințele și obiceiurile noastre zilnice, pentru a ne face traiul mai plăcut și mai confortabil în propria casă.

Cum se întâmplă toate acestea? Simplu. Motoarele Somfy pentru rulouri sunt integrate într-un sistem smart home Somfy, reprezentat de unităţile de comandă TaHoma şi Connexoon. Acestea au aplicații de mobil dedicate pentru ușurință în utilizare. În plus, TaHoma este acum compatibilă și cu Apple HomeKit.

O casă cool, la propriu, prin acționarea automată a rulourilor

Știai că, pe timpul verii, coborârea la timp a rulourilor scade temperatura din interior cu până la 5 grade? Acest lucru te ajută să reduci consumul de energie necesar pentru climatizarea interioară. Pentru și mai multă eficiență, specialiștii Somfy recomandă ca rulourile motorizate inteligent să fie însoțite de senzori solari precum Sunis Wirefree, care este inteligent, autonom, nu necesită cabluri sau baterii și se integrează discret pe orice fațadă. 

Prin integrarea rulourilor și a senzorului solar în unitățile comandă smart: TaHoma sau Connexoon, rulourile se închid sau deschid automat, în funcție de intensitatea soarelui și de un prag prestabilit în aplicația de mobil dedicată. Astfel, locuința se menține racoroasă, confortul termic fiind cel dorit, chiar și la prânz când sunt cele mai ridicate temperaturi. 

Interiorul casei, rămâne protejat de razele UV ale soarelui, inclusiv mobila și alte decorațiuni de interior.

Iar dacă lucrezi de acasă, te bucuri și de confort vizual, evitând strălucirea puternică a soarelui în ecran.

Rulourile smart sunt acum și eco 

Și dacă credeai că am terminat lista beneficiilor pentru rulourile smart… ei bine, nu! Pentru că Somfy are o soluție solară eco pentru motorizarea rulourilor – Oximo Wirefree RTS.

Așa că, dacă și tu ești preocupat de protejarea mediului înconjurător, poți să iei în calcul acest sistem motorizat pentru rulouri, alimentat 100% de lumina solară și conceput ecologic, de la materiile prime folosite până la ieșirea din uz. În lipsa luminii soarelui, bateria are o autonomie de 45 de zile pentru 2 cicluri de ridicare și coborâre pe zi. Economisești timp la instalare, un rulou solar fiind montat de 3 până la 4 ori mai rapid decât rulourile standard, electrice, dar și costuri pentru că nu este necesară o alimentare electrică! Deci 0 kWh consumați din rețeaua electrică! 

Dacă vrei să ai o casă cool prin acționarea automată a rulourilor, urmează recomandările specialiștilor Somfy, care îți oferă și suport în alegerea echipamentului potrivit pentru casa ta.

Somfy este liderul mondial in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franţa, in anul 1969. Portofoliul include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de echipamente: motoare destinate tehnicii de umbrire pentru interior si exterior, pentru ferestre, usi de garaj si porţi de acces auto, precum si soluţii de umbrire solara dinamica si Smart Living.

Photo credits: Somfy

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read