Casă din sticlă în pădure. Exemplu de sustenabilitate și comuniune cu natura

Must read

 

casă din sticlă

Arhitectura pentru această casă din sticlă surprinde prin amplasare, fiind un exemplu de sustenabilitate și respect pentru mediul înconjurător. Formată din 4 pavilioane mici, legate între ele prin pasarele din sticlă, acestea par că plutesc și se amestecă printre copaci. Proprietarii casei trăiesc în simbioză cu pădurea, devin parte din ea și completează micro-ecosistemul natural.

 

 

Se vede o construcție simplă, fără complicații tehnice. Există o mare varietate de materiale care vor îmbătrâni cu demnitate în timp și se vor amesteca cu împrejurimile.

”Am tradus dragostea pentru natură și stilul de viață al proprietarilor într-o „amprentă minimă”; nu pentru a distruge contextele naturale, ci pentru a construi împreună cu ele”, declară arhitecții de la WEYES Estudio.

Exemplu de sustenabilitate

În această casă din sticlă consumul de energie și de apă este minim. Pentru consumul de apă, arhitecții recomadă să utilizăm gravitația și să reducem consumul. Să permitem infiltrarea în subsol a fluxurilor de apă naturală, evitând eroziunea. Să regenerăm ceea ce a fost deteriorat de amprenta umană. Pentru iluminat, să profităm de lumina naturală și să reducem consumul de iluminat nocturn. Pentru controlul temperaturii, să folosim sisteme tradiționale pasive. Pentru tehnologie, să concentrăm comunicațiile și să simplificăm sarcinile de zi cu zi.

Photo credits: http://theraws.mx/

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read