Bucătărie cu pereți din sticlă

Must read

Atunci când clientul își dorește un interior cald, modern și luminos, arhitectul/designerul nu are decât să ducă la îndeplinire cerința prin cele mai inedite „tool”-uri pe care le are la îndemână. În cazul de față este vorba de pereți din sticlă pentru închiderea bucătăriei, de catifea și accente metalice.

pereți din sticlă bucatarie
Sticla este un material des întâlnit în lucrările iDecorate. Motivele? Versatilitatea și opțiunile generoase pe care le oferă. Este folosită în băi ca element despărțitor și de protecție a dușurilor walk-in, în bucătărie ca back-splash, în livinguri sub formă de placări decorative.

Echipa iDecorate, compusă din arh. Irina Radu, Alexandru și Corina Roșu, este cea care și-a pus amprenta pe această amenajare modernă și elegantă. Apartamentul de 3 camere a fost preluat finisat, fiind situat într-un bloc nou, și nu au fost aduse modificări de compartimentare. Deși nu are o suprafață mare (75 mp), este bine împărțit, fără spații irosite.

„Nu am avut un element anume de la care să pornim amenajarea. Am ales ca punct de plecare luminozitatea aparte a acestui apartament, pe care am încercat să o valorificăm. Aici includem și separarea bucătăriei de living prin pereți din sticlă. Acest fapt a dus la mărirea vizuală a spațiului, iar bucătăria beneficiază de mai multă lumină. În plus, sticla a devenit unul dintre elemente centrale ale amenajării”, arh. Irina Radu.

pereți din sticlă bucătărie
Bucătăria, închisă cu pereți din sticlă, se armoniează cromatic și stilistic cu livingul. Mobilierul este lucrat din MDF, după schițele iDecorate, la firma Euphorica Design.

Bineînțeles că pe lângă numeroasele avantaje (adăugăm aici și latura estetică), soluția închiderii bucătăriei cu pereți din sticlă vine la pachet și cu un dezavantaj: întreținerea lor. Asta dacă gătești mult. Dacă nu, toate bune și (mai ales) frumoase. 🙂

pereți din sticlă amenajare living
Unul dintre peretele livingului este personalizat cu o inedită placare din MDF, realizată după proiectul arhitecților de la firma iDecorate.

Pereții din sticlă sunt un element cu totul aparte al acestei amenajări. Și pentru ca aceștia să nu ducă „tot greul” amenajării 🙂 , le-au fost alăturate trei elemente speciale care dau personalitate spațiului: accentele metalice aurii, țesăturile elegante, cum este cazul catifelei și formele geometrice. De remarcat și accentele de culoare, venite la fix pentru a-i adăuga ambientului dinamism, pe lângă aerul modern și elegant.

pereți din sticlă amenajare dormitor
Placarea decorativă a peretelui cu televizorul este în concordanță cu printul covorului. În plus, vine în completarea chenarelor din profile de pe peretele cu patul.

Cum (aproape) nicio amenajare nu este lipsită de provocări, nici lucrarea de față nu face excepție.

„A trebuit să comasăm în dormitorul mic un dressing generos, o zonă de make-up și o canapea extensibilă, pentru a transforma camera în dormitor pentru oaspeți, atunci când este nevoie. Nu a fost ușor, dar folosind parțial mobilier la comandă, executat pe dimensiunile camerei, am reușit”, arh. Irina Radu.

pereți din sticlă amenajare galbena
Estivală, energică, optimistă. O cameră de oaspeți ce te învăluie cu o incredibilă stare de bine. „De vină” este galbenul solar al canapelei și fotoliului.

Ce ar mai fi de spus? Că amenajarea a durat două luni, iar bugetul investit a fost de 20.000 euro.

Foto: Vlad Crețeanu

 

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read