fbpx
Site Loader
Vitro Architectural Glass (fosta companie PPG Glass) a anunțat că proiectul The Spheres, birourile Amazon din Seattle, a câștigat premiul „Cel mai bun design” la categoria „Fațade” în cadrul competiției susținute de Architects Newspaper. Structura de 650.000 de metri pătrați a fost construită cu sticla Solarban® 60 și Starphire Ultra-Clear® din gama de soluții Vitro Architectural Glass. Proiectat de NBBJ, Seattle, ca un trio de cupole din sticlă, The Spheres oferă cinci etaje cu spații pentru întâlnire, relaxare și colaborare, la care se adaugă terase, o cascadă, un râu și grădină cu peste 40.000 de plante.  Sticla Solarban 60 și sticla Starphire Ultra-Clear au fost alese de NBBJ pentru claritatea și capacitatea lor de a facilita fotosinteza. Maximizarea cantității de energie solară care intră în clădire în timp ce se limitează căldura a fost imperativă, potrivit lui David Sadinsky, un asociat senior al companiei. 
„Orice am făcut pe sticlă sau pe stratul de acoperire care să interfereze cu acest proces, a fost o barieră. „Asta ne-a determinat să privim compoziția sticlei, care în cele din urmă ne-a condus la sticla cu un conținut scăzut de fier și o acoperire specifică care să permită pătrunderea a 480 de nanometri de lumină, în timp ce respinge căldura”.
NBBJ a modelat mai mult de două duzini de produse din sticlă, înainte de a specifica acoperirea Solarban 60 pe un substrat de sticlă Starphire Ultra-Clear.
„Criteriile principale de performanță pe care le-am căutat au fost capacitatea sticlei de a transmite o anumită porțiune din spectrul solar, pentru a facilita fotosinteza, oferind în același timp un aspect arhitectural frumos și o lumină curată și albă”, a adăugat Sadinsky.
Atunci când se unesc într-o unitate standard de sticlă securizată, Solarban 60 pe sticla Starphire Ultra-Clear produce o transmisie a luminii vizibile (VLT) de 74% și un coeficient de câștig termic solar (SHGC) de 0,41. Vitro Architectural Glass Premium „Best of Design” oferit de Architects Newspaper este un program unic, bazat pe proiecte, care prezintă clădiri, elemente de construcție, interioare și instalații. Selecțiile concurează la 45 de categorii și sunt jurizate în funcție de criterii precum inovație, utilizarea creativă a noilor tehnologii, durabilitatea și design-ul. Pentru a afla mai multe despre sticla Solarban 60 și sticla Starfire Ultra-Clear dar și alte produse de înaltă performanță Vitro Architectural Glass, vizitați www.vitroglazings.com. Photo Credits: www.dezeen.com

Lidia D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *