Apartament spațios cu plan deschis și accente industriale

Must read

Amenajarea acestui apartament spațios este organizată în așa fel încât aproape toată suprafața sa este ocupată de un plan deschis bucătărie – living. Living-ul generos este cel care conectează toate camerele, chiar și cel mai îndepărtat dormitor. Apartamentul este împărțit în 2 dormitoare, un living deschis cu bucătăria, două băi și un balcon.

Viața noastră se schimbă și la fel și casele noastre. Așa cum este și povestea clădirii în care se află acest apartament spațios de 107mp. Proprietatea este ascunsă în istoria industrială din Stockholm, fiind o fostă fabrică de pălării.

Clădirea rezidențială de astăzi în care se află acest apartament spațios a fost proiectată de Alfred Hellerström într-un stil de inspirație gotică, în perioada în 1891-1892. Clădirea are o fațadă bogat decorată, din cărămidă galbenă cu decorațiuni, reliefuri și elemente de fațadă din beton turnat nevopsit. Proprietatea a fost transformată într-o clădire rezidențială în perioada 2011-2012.

Senzația când treci pragul spre hol este ca și cum ai păși direct într-o revistă de design interior. Ești întâmpinat direct de înălțimea tavanului, de fluxul mare de lumină care pătrunde prin ferestrele mari, de detaliile industriale și de planul deschis al casei. Pardoselile sunt din scânduri de stejar tratat, iar pereții sunt albi. Profilele ferestrelor, ușile, dulapurile și fronturile bucătăriei sunt vopsite negru. 

Cel mai mic dintre cele două dormitoare este situat spre curtea interioară și se bucură de multă liniște. De aceea, proprietarii au ales ca această cameră să fie destinată copiilor. 

Bucătăria din acest apartament spațios constă din unități independente, una cu un blat de lucru și rafturi deschise pe perete și o insulă de bucătărie, în același stil. Corpurile suspendate sunt atât deschise, unde proprietarii au ales să depoziteze vesela, dar și închise pentru păstrarea alimentelor uscate. Blatul de lucru și faianța sunt din marmură de Carrara, iar chiuveta este încastrată sub blat. Adiacent bucătăriei, chiar lângă una dintre ferestrele mari există un spațiu pentru o zonă mare de luat masa.

Din bucătărie ești condus în camera de zi, mare și generoasă, într-un plan deschis. Living-ul se caracterizează prin detalii industriale, tavane înalte și suprafețe generoase. Există și un birou simplu, pentru a lucra de acasă, care se integrează natural în decor.

Din living ajungi în balcon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read