Apartament rezidențial tip duplex, amenajat în stil japandi de Miso Architects

Must read

  • Proiect: Apartament rezidențial tip duplex cu 3 camere + 2 băi, situat la etajul 10
  • Locație: Belvedere Residences, București 
  • Suprafața: 92 mp + terase
  • Număr de locuitori: 2
  • Buget amenajare: cca. 65.000 Euro
  • Durata amenajării: 10 luni

Un cuplu de programatori şi-a dorit o locuinţă aerisită şi luminoasă, cu mobilier deschis la culoare, mult lemn şi accente de verde smarald şi teracotă. Pe lista de dorințe au pus un şemineu electric şi un candelabrul modern, elegant, din zona supantei, iar Miso Architects le-a îndeplinit cu succes tot ce și-au dorit.

Amenajarea noastră este într-un stil modern care se încadrează cu succes în noul trend al amenajărilor interioare, în stil japandi. Acesta reprezintă un mix interesant intre stilul curat şi minimalist japonez, împreună cu stilul nordic scandinav, în culori deschise şi neutre, mult lemn şi lumina. Rezultatul acestei tendinţe este unul focusat pe simplitate, căldura şi naturaleţe, sub forma unei locuinţe extrem de calde şi primitoare – Miso Architects

Stil Japandi în living

Zona de zi are un caracter aparte datorită supantei spectaculoase care comunică cu holul amplu de la etaj, cu o înălţime considerabilă de aproape 6 metri şi o privelişte panoramică asupra oraşului. 

Am hotărât din prima clipă să punem în valoare înălţimea fabuloasă a supantei cu ajutorul unei construcţii din mobilier, cu textură de lemn şi marmură, lamele de lemn şi nişe înalte, în cadrul căreia am acomodat cu succes un televizor (cu linii fine care poate fi confundat oricând cu un tablou) şi şemineul electric. Plutind deasupra tuturor, am amplasat o superbă suspensie led cu cercuri aurii de la Luminna, o piesă deosebită ca o bijuterie a casei – Miso Architects

Către această zonă de interes am amplasat canapeaua tapiţată de tip colţar de la Divanissimi, intr-o superbă culoare smarald, iar pentru un plus de efect optic, mobila pe comanda din spatele acesteia cuprinde numeroase fâşii de oglindă, ce reflecta culorile, texturile şi lumina încăperii. Întreg peretele de depozitare a fost realizat pe comandă, cuprinzând numeroase spaţii de depozitare, o zonă de birou (care poate fi complet închisă şi ascunsă), mascând în acelaşi timp un stâlp existent al construcţiei.

Consola extensibilă, de la Mobiliani, poate interveni spontan în mobilarea încăperii, astfel încât să găzduiasca prietenii în vizită la masă.

Jocul de grinzi, structura şi mâna curentă metalică albă cu trepte de lemn şi suprafeţele mari vitrate, ne-au inspirat să creăm un spaţiu cald şi primitor, cu texturi naturale, linii fine şi jocuri de oglinzi. Peretele şi grinda îmbrăcată în vopsea decorativă din praf de piatră Marmo Antico, are pentru un plus de efect urme de cofraje şi o plintă cu banda led la baza sa (de la Elegance Decor), rezultând astfel un perete de accent în toată regula.

În holul de acces în locuinţă am propus câteva piese discrete de mobilier pe comandă, un cuier, un pantofar şi câteva poliţe cu oglindă, pentru deservirea cât mai funcţională a acestui spaţiu de tranzit. De asemenea, am închis zona tehnică de deasupra uşii cu ajutorul unui dulap discret.

Amenajarea bucătăriei

Bucătăria, ce comunica liber cu livingul şi accesul în apartament, a fost una dintre provocările principale ale amenajării, din cauza spaţiului mic şi a nevoii naturale de depozitare a beneficiarilor. Scările, care iniţial erau libere fără contratrepte, au fost îmbrăcate Harmob, astfel încât să deservească  spaţiul cu un întreg labirint de spaţii de depozitare, sertare şi sisteme utile.

Am renunţat la ceramica existentă din zona contrablatului, înlocuind-o cu vopseaua Concrete Art de la San Marco, izolată cu microcoment Continuo pentru un plus de rezistenţă şi impermeabilitate. Textura naturală a acesteia contrastează plăcut cu albul mobilei şi lemnul pardoselii şi al scărilor, reflectând un stil curat şi armonios. Bineînţeles că electrocasnicele dorite au fost atent încorporate sau mascate, astfel încât rezultatul final să fie unul funcţional şi practic.

Zona centrală a spaţiului este pusă în valoare de o masă tip bar, cu posibilitatea de extindere, pusă în valoare de două suspensii din ratan de la The Home şi două scaune de la Domicilio.

Dormitor

Finisajele calde şi paleta cromatică plăcută, se revărsă şi asupra dormitorului matrimonial, unde un pat parcă ”plutește”, frumos încadrat de tăblia de lemn ce se continuă pe perete

Zona de dressing a fost complet echipată şi dotată funcţional, fiind închisă cu ajutorul unor uşi glisante de oglindă.

Culorile calde ale amenajării au aici o pată de culoare puternică sub forma unui fotoliu cărămiziu, care împreună cu catifeaua fină a draperiilor (realizate de Emerald 2000), covorul de la Ioooi, împletitura corpului de iluminat şi textura naturală a peretelui de accent cu vopsea decorativă, tot în stil japandi.

Băi

Băile apartamentului au fost considerabil remodelate, reprezentând în acest caz cea mai amplă modificare pe care am realizat-o asupra locuinţei, însă intervențiile au fost gândite astfel încât să nu necesite neapărat decopertarea totală a finisajelor existente.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read