Un nou proiect de birouri cu fațada din sticlă, în formă de diamant

Must read

Un proiect spectaculos, de renovare a clădirii istorice Plaza Colón din Madrid, este condus de arhitecții de la Foster + Partners , ce dezvăluie planul de transformare a unei clădiri vechi din 1970 într-un nou proiect de birouri. Acesta impresionează prin fațada din sticlă, în formă de diamant, dar și o terasă pe acoperiș. Clădirea cu patru etaje va fi numită Axis Madrid și este situată la una dintre intersecțiile principale ale orașului spaniol.

birouri cu fațada din sticlă

 

„Proiectul oferă o nouă viziune asupra structurii deja existente din 1970, făcând apel la esența sa și creând, în același timp, o clădire flexibilă, rezistentă timpului” – Norma Foster, fondator Foster + Partners.

Clădirea se va face remarcată prin fațada din sticlă și structura pe diagonală, din oțel inoxidabil, care conferă o identitate vizuală puternică. Geometria optimizată răspunde eficienței structurale, minimizând consumul de energie și materiale.

Datorită învelișului din sticlă, lumina naturală inundă clădirea, iar atmosfera din interior devine una primitoare și caldă, creându-se, totodată, un efect de transparență și vizibilitate. 

Clădirea este ventilată în mod natural, iar designul consolidează abordarea inovatoare, durabilă a proiectului, păstrând structura existentă a clădirii ridicată în anii 70.

Nivelul principal al clădirii va fi format din spații comerciale cu o gamă variată de magazine, acesta fiind conectat printr-un atrium cu etajele superioare, unde vor fi amplasate spațiile de birouri. Design-ul proiectului culminează cu o terasă în aer liber, situată la ultimul nivel, care va abunda în verdeață și o atmosferă relaxantă, potrivite întâlnirilor informale și relaxării. 

birouri fațade sticlă

Dacă „clădirea-diamant” v-a atras atenția, vă invităm să aflați mai multe despre întregul proiect: 

Photo Credits Foster + Partners.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read