Sticla antibacteriană din spitale ar putea preveni contaminarea cu diverse bacterii

Must read

Știați că sunt de ajuns 5 secunde de contact pentru a lua până la 99% din bacterii? Deși majoritatea microorganismelor sunt inofensive pentru oameni, unele bacterii au consecințe grave prin provocarea unei infecții sau boli. Sticla antibacteriană este o inovație majoră în acest sens, perfectă pentru locații unde igiena strictă este o necesitate.

Acțiunea antimicrobiană a ionilor de argint din interiorul sticlei elimină 99% din bacteriile care se formează pe suprafață, prevenind, de asemenea, răspândirea ciupercilor.

Procesul dezvoltat și patentat de AGC Glass Europe implică difuzarea ionilor de argint pe partea superioară a sticlei: ionii interacționează cu bacteriile și le distrug prin dezactivarea metabolismului lor, ceea ce perturbă mecanismul de divizare. Efectul antibacterian al sticlei este în desfășurare, în special în condițiile calde și umede favorizând dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Deși prezente în concentrații scăzute, ionii de argint dau sticlei efecte fungicide.

sticla antibacteriana

Compania AGC Glass are cinci categorii de produse care integrează acest tip de sticlă. Amintim sticla transparentă, cea vopsită – Lacobel AB, oglinzi Mirox AB, sticla laminată și cea cu protecție acustică. Pe toate aceste tipuri de sticlă trebuie să  găsiți certificarea AB (AntiBacterial), care atestă că este vorba de sticlă antibacteriană.

Sticla pentru placarea pereților este ideală pentru spitale, clinici, camere de sterilizare, de izolare a bolnavilor, farmacii, laboratoare, dar și săli de sport, piscine, spa-uri.

Sticla antibacteriană este ușor de curățat, rezistentă la produsele de curățare, inclusiv cele utilizate în spitale. Testele au arătat că, în ciuda produselor abrazive, nu se împiedică efectul antimicrobian al sticlei.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read