Renovare cu stil: pereții de accent, opțiuni nelimitate

Must read

Dacă nu ai în plan o renovare generală, un perete de accent ar putea reprezenta alegerea perfectă pentru a-ți pune amprenta asupra locuinței. Acest tip de amenajare are ca scop echilibrarea încăperii sau adăugarea unui plus din stilul personal. Rezultatele sunt impresionante, iar costurile se vor menține la un nivel decent. Florin Negoiță este maestru aplicator la Color Smart, companie din România cu un portofoliu extins de vopsele premium și premium plus, și a acceptat invitația noastră de a oferi câteva sfaturi despre pereții de accent. 

Alegerea materialelor

Opțiunile pentru amenajarea unui perete de accent sunt nelimitate. Vopseaua clasică, vopseaua texturată, tapetul, cărămizile, lemnul, marmura, piatra, iluminarea sau pur și simplu elementele decorative, precum tablourile, oglinzile, rafturile, vor asigura un stil aparte încăperii.  „Alegerea materialelor finale pentru amenajarea unui perete de accent depinde foarte mult de personalitatea fiecăruia. Totuși, atunci când începeți căutările, este bine să aveți în minte o imagine cât mai clară a rezultatului final. O sursă bună de inspirație sunt showroom-urile Color Smart din marile orașe ale țării, unde se pot vedea mii de variante de finisaje, de la culori clasice, vopsele minerale și tencuieli decorative, microcimenți care pot fi aplicați și pe verticală și multe altele. În plus, clienții noștri beneficiază de consultanță, de mostre de materiale pe care le pot testa la ei acasă pentru a vedea cum se integrează, traininguri și chiar echipe de aplicatori și recomandări de specialiști”, spune Florin Negoiță, maestru aplicator Color Smart.

Elementele cheie în amenajarea unui perete de accent

Așadar, partea de planificare este extrem de importantă. Pe lângă alegerea culorilor și materialelor, un element cheie este și poziționarea peretelui de accent. În principiu, acesta poate fi amplasat în orice încăpere și orice zona a locuinței, dar scopul său rămâne acela de a atrage atenția, de a deveni „vedeta” camerei în care este amplasat. 

„Dacă viziunea și preferințele în materie de spațiu sunt personale, elementele specifice arhitecturale ar trebui respectate. Cel mai important este punctul focal al camerei în care se amenajează peretele accent. Este acea zonă care atrage atenția în mod natural și trebuie evidențiată. Spre exemplu, într-un spațiu liber, punctul de atracție va fi peretele cu fereastra. Dacă încăperea este aglomerată, cu multă mobilă, scară interioară sau șemineu, va trebui să decizi ce vrei să scoți în evidență. Tonurile puternice, precum albastrul saturat, vișiniul, smaraldul sau lila sunt recomandate în încăperile înalte, iar cele deschise în camerele cu suprafețe reduse, băi sau holuri, pentru a da impresia de spații mai ample. De asemenea, este recomandat să fie menținută o coerență a stilului, iar peretele de accent să se încadreze în stilul general al încăperii și să se potrivească cu restul decorului. Dacă faci amenajarea într-o încăpere modernă, n-ar da deloc bine ca peretele tău de accent să fie realizat în stil rustic”, explică Florin Negoiță. 

În loc de concluzie, îți lăsăm mai jos și alte detalii utile despre pereții de accent desprinse din conversația cu expertul Color Smart: 

  • Pereții de accent creează în primul rând un contrast vizual. În funcție de cum sunt realizați, vor da dinamică încăperii, vor adăuga profunzime, vor spune o poveste. 
  • Sunt ușor de amenajat, pot fi în ton cu tendințele din lumea design-ului interior sau în stiluri clasice (mereu la modă). Un mare plus este acela că investițiile financiare și de timp în astfel de proiecte sunt reduse.
  • Peretele de accent poate fi și unul practic, nu doar estetic. Spre exemplu, vopseaua cu efect de tablă de scris poate fi utilizată în camera copiilor. Este folosită și în restaurante sau baruri pentru a nota meniurile și mesajele de întâmpinare destinate clienților.  
  • Nu în ultimul rând, peretele de accent exprimă personalitatea „stăpânului” casei și îi oferă ocazia de a da frâu liber imaginației și creativității. 

sursa foto: Color Smart

HOME TALKS / AMENAJARE APARTAMENT / AMENAJARE CASĂ / DESIGN

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read