Idei de design interior cu lumânări

Must read

Un vechi proverb spune că este mai bine să aprinzi o lumânare decât să blestemi întunericul. Dacă pentru unii acest lucru va însemna implicarea în acțiuni pozitive, pentru alții se va aplica în interiorul casei. Aici poți folosi lumânări pentru a lumina literalmente un spațiu, dar și metaforic. Indiferent dacă sunt introduse ca o piesă centrală sezonieră, un miros de fundal liniștitor sau pentru iluminarea stării de spirit, aceste idei de decor cu lumânări pot fi folosite pentru a crea atmosfera perfectă.

Candelabre clasice

Candelabrele au apărut în ideile de design inspiraționale de sute de ani. Candelabrele gotice și neogotice pe podea creează o impresie îndrăzneață în holurile de la intrare. O pereche de sfeșnice neoclasice adaugă stil și eleganță fiecărei mese. Modelele simple de la mijlocul secolului completează un șemineu curat și modern. Spre deosebire de multe articole de design interior, acestea pot fi ușor repoziționate dacă redecorezi.

Lumânări ca piese centrale festive

Cu toții am văzut lumânări integrate ca piese centrale festive, cum ar fi coroanele de pin sau ghirlandele de Crăciun, dar nu este singura dată când putem aduce natura în interior. Crenguțele verzi proaspete de la puieții de primăvară creează o senzație ușoară și vibrantă pentru un brunch de Paște. Florile luminoase de vară din viță de vie, trandafirii sau mazărea dulce, adaugă o pată îndrăzneață de culoare unui grătar în aer liber; iar fructele de toamnă și conurile de pin adaugă o senzație caldă unei mese sau bufet.

Suporturi de lumânări atipice

Dintre toate ideile de decorare, suporturile de lumânări sunt poate cele mai versatile și totuși subapreciate dintre toate. La fel ca felinarele chinezești, aceste recipiente simple pot fi făcute cu ușurință acasă din materiale obișnuite, cum ar fi sticlă colorată, tablă. Acestea oferă o lumină caldă și blândă oricărei încăperi și adaugă un aer artizanal decorului tău. Alternativ, multe vaze de sticlă țin lumina la fel de frumos ca florile. Așa că ai putea oferi unei moșteniri vechi sau unui cadou neutilizat o nouă viață cu o lumânare proaspătă.

Mirosuri de fundal

Decorarea nu este un concept pur vizual, ar trebui să atragă toate simțurile. Și este simțul mirosului în care cel mai luxos decor cu lumânări excelează cu adevărat. De exemplu, Beyoncé iubește atât de mult lumânările cu parfum de vanilie, încât are pe cineva care să le aprindă în absența ei, doar pentru ca perna să-și păstreze mirosul. Poți ”asorta” parfumurile cu diferite încăperi, anotimpuri, invitați sau evenimente; opțiunile sunt nesfârșite.

Lumânări LED

Există o gamă din ce în ce mai mare de lumânări LED disponibile pentru a se potrivi unei game de nișe de design interior. De la lumânări de mărimea unui bețișor pentru candelabre până la luminițe mici de ceai și chiar șiruri lungi, acestea pot oferi o iluminare constantă pe care o puteți lăsa în siguranță peste noapte și sunt o alegere excelentă pentru cei cu alergii la mirosuri puternice.

În cele din urmă, însă, frumusețea decorațiunilor cu lumânări este că reprezintă o ocazie specială. Dacă ești creativ în modul în care le folosești, s-ar putea să fii surprins cât de des aceste articole simple pot transforma obișnuitul în extraordinar.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read