Confort sau eleganță? Practic sau modern? Atunci când vine vorba despre viitorul tău apartament, îți dorești un spațiu cât mai versatil, care să răspundă unor cerințe și nevoi tot mai diverse și care să îți pună în valoarea viziunea și ideile prin care să te simți, cu adevărat, acasă. Am descoperit în HILS Pallady, cel mai amplu ansamblu rezidențial din sectorul 3 al Capitalei, o perspectivă din punctul de vedere al designului care să reflecte stilul personal al noilor proprietari și care lasă frâu liber imaginației.

Încă prin prisma locației, una strategică, extrem de avantajoasă și în plină expansiune, situată la doar 50 de metri de stația de metrou Anghel Saligny, complexul facilitează accesul la diverse zone de interes: supermarketuri, magazine de mobilă și bricolaj, articole sportive și jucării, bănci, farmacii, restaurante, dar și la alte mijloace de transport în comun.
Complexul va cuprinde spații comerciale și un centru de business chiar în incintă, iar fiecare apartament este prevăzut cu un loc de parcare teran sau în parcarea supraetajată. Noii locatari se vor bucura de spații verzi, alei pietonale pentru plimbări, spații comune în care pot interacționa sau pot desfășura activități de relaxare, recepții de bloc elegant amenajate. Locurile de joacă pentru copii sunt o alegere binevenită și înțeleaptă pentru un stil de viață sănătos.
Cele douăsprezece blocuri ce compun complexul au un regim de înălțime P+11 și dispun de mai multe tipuri de locuințe: studio, garsoniere, apartamente cu două sau trei camere, precum și apartamente de tip duplex. Viitorii locatari au posibilitatea de a alege cea mai potrivită locuință în funcție de nevoile și preferințele lor.
Design actual, ce exprimă optimismul unui nou început
HILS Pallady este un proiect inovator, menit să aducă un aer proaspăt și o oază de liniște și relaxare în viața electrizantă a orașului. Din punctul de vedere al amenajărilor interioare ale apartamentelor, designerul Mircea Schlotter a realizat o serie de propuneri menite să inspire viitorii proprietari, creând un mix între elementele de originalitate și cele practice, astfel încât fiecare să își poată exprima cât mai bine stilul care îl reprezintă și să se simtă confortabil în noua locuință.
Propunerile designerului urmăresc un concept modern, actual, presărat cu note de optimism, care să ofere acel sentiment plăcut al oricărui nou început și care se pliază pe așteptările tuturor categoriilor de persoane, indiferent că sunt familii cu copii, persoane independente sau tineri la început de drum.

Mobila utilizată pentru amenajarea apartamentelor propuse a fost una deschisă la culoare, luminoasă, astfel încât să creeze o atmosferă caldă, familiară și prietenoasă.
Nuanțele calde au fost alegerea designerului nu doar în privința elementelor de mobilier, ci și pentru lumini. Recomandarea sa este ca lumina caldă să se regăsească în toate încăperile, baia fiind singura care ar putea face excepție, pe baza preferințelor fiecăruia. Bineînțeles, în funcție de cameră, intensitatea poate să fie mai mică sau mai mare. În materie de corpuri de iluminat, și acestea pot fi adaptate în funcție de cameră. În dormitor, recomandarea designerului se îndreaptă către lămpi de noptiere sau aplice, în timp ce pentru living se optează pentru iluminații punctuale, precum șinele cu spoturi sau lămpile cu picior. Zonele de lucru, precum bucătăria sau biroul, sunt cele care au nevoie de o lumină puternică, iar cea mai bună alegere o reprezintă lustrele, luminile suspendate, lumini asamblate sub sau după dulapuri sau bar.


Elementele decorative au, de asemenea, un rol foarte important în decorarea unei locuințe, însă este esențial ca acestea să fie dispuse armonios, astfel încât să nu încarce spațiul respectiv. În același timp, acestea trebuie să fie alese în funcție de spațiu și de culori, evitându-se combinațiile de culori extreme, cum ar fi alb-negru.
Când vine vorba de oglinzi, părerea designerului este una categorică: acestea nu pot fi amplasate oriunde. Mai exact, acesta recomandă amplasarea lor în zona băii sau în hol, nu în dormitoare. Dacă, însă, nu există altă variantă sau proprietarul își dorește în mod deosebit prezența oglinzilor în dormitor, cea mai bună variantă este dispunerea lor în interiorul ușii unui dulap sau încorporate într-o măsuță de toaletă.

Un element care nu ar trebui să lipsească dintr-o locuință nouă este tapetul, deoarece are avantajul de a schimba total aspectul unei camere și de a crea impresia de spațiu și de înălțime. Totodată, poate reprezenta un element estetic în sine, în funcție de preferințele fiecăruia.
Părerea noastră este că nu este dificil să decorezi o locuință nouă, dar nici atât de ușor cum pare. De aceea, suntem convinși că propunerile de design pentru apartamentele din cadrul HILS Pallady reprezintă o foarte bună sursă de inspirație pentru noii locatari.