Din vorbă-n vorbă despre…. Panouri Solare

Must read

Luna aceasta clujenii de la Carpat Energy ne invită să stăm de vorbă despre … Panouri Solare. Mai mult decât atât ei au început o campanie de educare a cetățenilor înspre energia verde, sustenabilitate, energie electrică, viitor, poluare, metode alternative, costuri și multe alte subiecte din sfera mediului înconjurător.

Astfel prima parte a campaniei, articolul Din vorbă-n vorbă cu oamenii, ne oferă informații prețioase de la oamenii din jurul nostru și ne ajută să înțelegem cum putem lucra împreună cu natura pentru a ne bucura de căldură și apă caldă. Într-o perioadă mascată de pandemia virusului, această campanie își dorește să ne îndrepte, măcar pentru câteva minute, atenția asupra mediului înconjurător și  a beneficilor din jurul nostru.

În momentul actual, la noi în țară, independența energetică este încă considerată o soluție neconvențională, datorită anumitor rețineri și a idei preconcepute conform căreia este mult mai viabilă legarea la rețeaua de curent deja existentă pentru că „așa face toată lumea”. 

În România domeniul acesta este relativ nou și este exploatat mai mult de întreprinderi decât de persoane fizice, spre deosebire de vestul continentului, unde este deja considerat viitorul energiei în industria construcțiilor.

Una dintre opțiunile la care noi ne-am gândit pentru a obține independență energetică, dar în special pentru ca odată cu industrializarea și dezvoltarea tehnologiei, mediul înconjurător să nu fie afectat în mod negativ, este producerea de energie electrică prin intermediul panourilor solare. Acestea preiau și convertesc lumina soarelui prin intermediul celulelor solare care absorb particulele luminii odată ce intră în contact cu ele.” 

O astfel de campanie este mai mult decât bine venită fiindcă ne ajută să înțelegem mai bine conceptul de panouri solare, energie verde și cum putem să ne transformăm casa într-o locuință călduroasă prin beneficiile directe ale soarelui.

Pentru că viitorul este important și este viitorul nostru și al copiilor noștri, clujenii ne-au lăsat până data viitoare cu o întrebare la care să ne gândim: – 

Cum sună viitorul tău ideal, în materie de producere a energiei electrice?

Am spus data viitoare, fiindcă această campanie nu se încheie aici ci sub căldura soarelui, se coace deja următorul articol al campaniei care va prezenta lumea fotovoltaicelor din perspectiva utilizatorilor.

Citeste articolul complet pe blogul Carpat Energy.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read