Cum să aveți un dining trendy 
cu obiecte din sticlă?

Must read

Este o adevărată artă să mixați diverse obiecte din sticlă, mai mari sau mai mici, pentru a compune un dining trendy și armonios. Sticla este un material care nu se demodează și, în plus, datorită look-ului versatil pe care îl pot adopta piesele din sticlă, acestea pot fi contextualizate ușor în orice tip de ambient. 

 

De ce sticlă în dining?

Trendurile în designul de interior, din ultimii ani, pun un accent deosebit pe luminozitatea decorurilor, pe ideea de fluiditate și de open space. Tocmai de aceea, sticla a devenit unul dintre cele mai uzitate materiale pentru realizarea obiectelor de mobilier, a corpurilor de iluminat și chiar și a pereților despărțitori. Maniera în care este colorată, texturată, finisată, combinată cu alte materiale s-a diversificat datorită noilor tehnologii apărute în domeniu și care permit interpretarea sticlei ca un material modern și surprinzător.

Photo Credit: Baker

În zona de dining, sticla este folosită în varii ipostaze, de la cele arhitecturale (în care delimitează bucătăria de zona de luat masa sau de living) și până la cele decorative sau funcționale. Sticla este un material sigur și igienic, întreținerea suprafețelor din sticlă se face extrem de ușor, cu soluții de tot felul (în magazinele de specialitate veți găsi o multitudine de variante, multe dintre ele fiind produse ecologice, dar foarte eficiente), care nu mătuiesc ori decolorează sticla pigmentată în profunzime.

De ce obiecte din sticlă ai nevoie în dining?

Lăsă-ți imaginația să contureze ambientul și aduceți în cadru piese cu personalitate. Dozați cu atenție numărul obiectelor din sticlă, astfel încât diningul să nu fie unul rece, cu aer formal. În cazul meselor alegeți piese cu un design avangardist, opțiunile sunt nenumărate și fascinante, cele cu blat din sticlă susținute de postamente cu forme elaborate au un impact vizual garantat. Veți găsi astfel de modele interesante la branduri precum Porta Romana, Vaughan sau Baker, reprezentate în România de La Maison.

Photo Credit: Porta Romana

obiecte din sticlă

Photo Credit: Vaughan

Completați ansamblul cu obiecte decorative, ce pot avea și diverse întrebuințări: suporturi pentru lumânări, vase pentru flori proaspete, frapiere etc. De preferat este să realizați grupaje artisitice cu obiecte din sticlă ce par, aparent, din stiluri diferite. Aranjamentul mesei va fi unul vivant astfel, dacă găsiți un element estetic comun pentru toate obiectele de pe masa din dining, astfel încât ansamblul să fie unul armonios și să îmbie să vă așezați în jurul mesei. 

Credit foto: Vaughan

Jocul de transparențe și de străluciri trebuie exploatat cât mai bine, pentru ca ambientul din dining să farmece prin luminozitatea sa. Designerii de interior recomandă ca masa de dining să fie așezată cât mai aproape de fereastra camerei, pentru ca lumina naturală să se reflecte din abundență prin blatul de sticlă. Potențați prezența luminii naturale în încăpere prin plasarea unei oglinzi cu dimensiuni generoase pe peretele opus celui cu ferestre. Amplitudinea camerei va fi accentuată, iar decorul va fi unul aerisit.

Photo Credit:Vaughan

Așadar, mizați pe obiecte din sticlă pentru a avea un dining trendy și perfect funcțional.

Text și foto: La Maison (www.lamaison.ro)
  

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read