Apartament cu design sofisticat semnat de Hamid Nicola Katrib

Must read

Se spune că esențele se păstrează în sticle mici. Așa este și acest apartament cu un decor sofisticat, plin de obiecte de artă și design. Apartamentul are 128 mp și este situat într-o clădire rezidențială de lux, recent construită în centrul Bucureștiului, lângă un lac înconjurat de un parc. 

Proprietarii și-au dorit o amenajare modernă, spre deosebire de casa clasică din care s-au mutat. Apartamentul este compus dintr-un living deschis cu bucătărie, două dormitoare, un dressing, două băi, o cameră de depozitare și un balcon cu vedere către parc, care oferă un farmec aparte întregului apartament.

Adevărata provocare a fost însă să creăm o bucătărie care să nu arate de fapt ca o bucătărie, spațiul fiind deschis cu zona de zi, întrucât am vrut să rămână elegantă și modernă – Hamid Nicola Katrib, interior designer.

Soluția a fost de a proiecta o bucătărie care să arate ca un dulap elegant și modern, păstrând coerența materialelor de la intrare și de pe peretele televizorului. Astfel, am folosit materiale extravagante precum marmura bordeaux, care se potrivește la culoare cu textilele scaunelor din zona de dining, pentru backsplash am ales un mozaic din sticlă Sicis, iar pentru dulapul superior oglinzi. Am mutat ”culisele” bucătăriei într-o cameră adiacentă mai mică pe care am creat-o, dar care are acces din bucătăria open space.

Am avut mereu ca obiectiv găsirea unui nou plan de amenajare practic, confortabil și elegant, având în vedere faptul că majoritatea pereților sunt vitrați.

 În oglindă se vede consola în ediție limitată „Birds Ring” proiectată de Hamid Nicola Katrib.

Dulapul de la intrare este împărțit în două linii orizontale, finisate cu o nuanță decorativă bordeaux, care contrastează elegant cu furnirul gri. 

Odată ce ați ajuns în living, tavanul înalt și ferestrele largi cu vedere către parc inundă camera cu lumină naturală, creând o atmosferă plăcută și aerisită, chiar dacă spațiul în sine nu este foarte mare. 

Pentru a crea impresia unui spațiu și mai mare, am proiectat o oglindă de 3,5 x 3 m, cu un cadru din aluminiu tăiat cu laser placat cu o folie de argint. 

Cea mai mare parte a mobilierului din sufragerie este semnată de Roche Bobois: canapea „Profile”, masă de cafea „Sismic”, fotoliu „Nuage 2”, scaun de luat masa „Tournicoti”, masă „Aster”. 

Cele două măsuțe de cafea în formă de lacrimă din living, proiectate de Hamid Nicola Katrib, adaugă o notă ludică și elegantă în același timp. Pe unul dintre pereți se găsește și un tablou semnat de HNK, „Evoluție”, o operă suprarealistă din 2018, cu nuanțe de albastru ce se potrivesc perfect cu mobilierul.

În zona de dining, am ales o masă rotundă cu un blat de sticlă și patru scaune Roche Bobois, tapițate cu un textil de aceeași nuanță predominantă. 

„Piesa de rezistență” este un dulap de bar strălucitor, de culoare bordeaux, cu linii minimaliste, care servește nu numai unui scop funcțional, ci și unul decorativ. Acest dulap minimalist de bar, împreună cu o colecție de vaze colorate, creează un efect teatral. 

În dormitorul oaspeților, designerul a folosit diferite nuanțe de violet și albastru pentru a contrasta seriozitatea sumbră a lemnului de măslin gri. Biblioteca din lemn în formă de „L” a fost special concepută pentru a avea un aspect jucăuș și decorativ. 

Dormitorul matrimonial este elementul principal al proiectului. 

Principala provocare aici a fost crearea unui dulap atipic, astfel am proiectat un dressing în formă de „L”, ale cărui uși sunt placate cu oglinzi. Patul și noptierele sunt semnate de Ethan Allen. Pentru a face dormitorul și mai spectaculos, deasupra noptierelor au fost agățate două tablouri decorative înalte de doi metri, reprezentând o ploaie de flori de cireș pe o folie aurie și fundal în degrade verde – roz.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read