Apartament de 3 camere cu texturi de lemn, marmură și accente metalice aurii

Must read

Proiectul de amenajare al acestui apartament de 3 camere a iesit asa cum si-au dorit proprietarii: primitor, unitar si elegant. Designul interior al apartamentului din complexul rezidential 4City  a fost realizat de arhitectii: Laura Pietruşel si Alexandru Dinu, care au gandit conceptul plecand de la dorintele si nevoile beneficiarilor.

Amenajarea apartamentului de 3 camere a fost preluata in stadiul in care erau prezente finisajele, prizele si intrerupatoarele. Insa a fost posibila implementarea unor modificari planului de electrice, iar finisajele existente nu au reprezentat un obstacol in crearea conceptului dorit.

Rezultatul final? Un apartament de 3 camere contemporan si elegant, cu texturi de lemn, marmura si accente metalice aurii.

 

Cum a fost gandita amenajarea in cele 3 camere?

Zona de zi a fost gandita astfel incat sa se profite de spatiul dezvoltat pe lungime, adapostind 3 functiuni: bucatarie, dining si living.

Bucataria deschisa a fost subtil delimitata de canapea prin propunerea unei mese de bar sustinuta de un cadru metalic negru.

Zona pentru mic dejun, desi poate parea in plus avand in vedere ca exista o zona de dining in acelasi spatiu, a fost propusa plecand de la aspectul practic al amenajarii. Ea contureaza bucataria si ofera locul necesar pentru masa dinainte de a pleca la serviciu sau pentru oricare gustare rapida.

Din punct de vedere al iluminatului, ambele locuri de luat masa sunt subliniate prin corpurile de iluminat de la nivelul tavanului.  Intre acestea se contureaza ‘’piesa speciala’’a proiectului, un cerc strapuns de riflaje din lemn si prevazut cu banda LED pe conturul acestuia, pentru a da o lumina ambientala spatiului.

Cercul pune in evidenta canapeaua, accentuand functiunea principala a zonei de zi, relaxarea.

La nivelul finisajelor si al culorilor alese, se remarca prezenta tonurilor calde de gri si lemn. Acestora, li se aduce contrast prin accentele negre si culoarile decoratiunilor alese.

E importat de precizat ca acest cadru general al apartamentului, fiind neutru, permite usor schimbarea atmosferei prin alegerea unor alte tonuri pentru accesorii, decoratiuni – arh. interior Laura Pietruşel.

Oglinda gandita pe toata inaltimea spatiului si amplasata strategic pe directia ferestrei aduce lumina si profunzime zonei de zi.

Acelasi principiu a fost urmat si in holul de intrare in apartamentul de 3 camere, care nu beneficiaza de lumina naturala insa isi pastreaza aspectul luminos, curat si organizat.

Tema generala a proiectului, gandita pe tonuri de gri si lemn se regaseste si in dormitor. Deasemenea, si forma cercului, prin cele doua aplice metalice de la Redo.

Mobilierul pe comanda a fost realizat de Movi Design Factory, respectand schitele propuse de echipa de arhitecti.

Sfatul arhitectilor atunci cand removati sau amenajati un apartament:

Sfatuiesc pe toti cei care doresc sa renoveze apartamentul sau casa alaturi de un arhitect sa apeleze la acesta inainte sa se finalizeze planul de electrice si sa fie montate finisajele, intrucat ele reprezinta o etapa majora in procesul de amenajare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read