Renovare de la 0. Rezultatul noii amenajări: un spațiu luminos și deschis

Must read

In acest proiect este vorba de un apartament vechi, de 3 camere si 82 mp, din anii 2000 ce a necesitat o renovare de la zero. De design-ul interior s-a ocupat arhitectul de interior Cristian Patrascu.

Beneficiarii, un cuplu tanar, si-au dorit ca apartamentul sa fie luminos si cald, minimalist si cu o gama restransa de culori.

Toate finisajele din această renovare au fost schimbate, iar livingul a fost extins si in balcon marind astfel zona de zi. Vechea amenajare avea mai multe scafe si zone de tavan fals coborat, astfel ca prin renuntarea la acele scafe am reusit sa facem un spatiu mult mai deschis pe inaltime si mai bine luminat natural.

O provocarea a acestei renovari reprezentat-o holul foarte lung si ingust unde am folosit mai multe piese de mobilier menite sa il divizeze si sa il imparta functional. Astfel avem o zona de cuiere care mascheaza si panoul electric, dupa care urmeaza o zona de sezut cu pantofar si o oglinda mare iar in final o zona de polite. Pe partea opusa, avem o depozitare care ascunde masina de spalat rufe si care are cateva fete de oglinda pentru a aduce mai multa lumina naturala pe hol dinspre living.

Bucataria deschisa comunica foarte bine cu restul zonei de zi si am optat pentru un feeling minimalist si curat, cu incastrarea frigiderului si a cuptorului cu microunde in mobila.

Paleta cromatica pentru aceasta renovare este una neutra, ce combina nuante de gri, bej si grej. Accentele pastelate de culoare sunt date de scaunele de la dining, de mobilierul de la bucatarie si de peretele verde de langa biblioteca. In cadrul bibliotecii am ascuns si aerul conditionat. Avand canapeaua dispusa central, am pozitionat o mini-biblioteca in spatele acesteia pentru a se integra mai bine in amenajare.

Dormitorul matrimonial urmeaza aceeasi linie a amenajarii, avand un puternic caracter scandinav si da o nota de relaxare. Am pornit de la o paleta cromatica cu alb, gri si textura lemnoasa, iar accentul de culoare este dat de materialele textile.

Baile au fost, de asemenea, complet refacute. Am incastrat wc-urile si am utilizat spatiul de deasupra pentru depozitare.

Biroul serveste si ca o camera de oaspeti astfel ca am folosit o canapea extensibila. In dreptul mesei de birou am integrat o biblioteca pe 2 laturi.

Intreaga amenajare urmareste sa creeze spatii cat mai luminoase cu un stil scandinav, cozy si cat mai functional.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read