Provocările bucureștenilor legate de propria locuință, în pandemie

Must read

Conform unei analize derulate de Arcady Studio, un studio de solutii complete de design interior, 40% dintre bucuresteni iau in considerare transformarea intregii locuinte sau cel putin a unei camere, ca urmare a contextului pandemic. Potrivit aceleiasi analize, 59% dintre bucuresteni au trecut deja printr-o transformare a spatiului in care locuiesc, din 2020 pana in prezent. 

Analiza interna a fost realizata pe locuitori ai Capitalei, cu profil de white-collars, din dorinta Arcady Studio de a intelege cum s-a transformat relatia noastra cu spatiul pe care il locuim, ca urmare a pandemiei. Dintre respondentii la studiul derulat, 54% sunt proprietari ai unui apartament sau ai unei case, iar restul de 46% locuiesc fie in chirie, fie cu parintii sau rudele apropiate. 

Provocarile bucurestenilor legate de locuinta proprie, in pandemie: spatiu insuficient si nevoia de a avea zone cu functiuni noi 

Potrivit analizei, printre cele mai des mentionate provocari pe care bucurestenii le-au resimtit, legat de locuintele lor, in contextul pandemiei, se numara: necesitatea de a avea mai mult spatiu (41%), dorinta de a avea spatii cu functiuni noi (cum ar fi o zona pentru work from home, un balcon sau o zona exterioara amenajata – 34%), dorinta de a locui mai aproape de natura (11%), respectiv sentimentul de singuratate (5%). 

Printre neajunsurile generale frecvent mentionate de bucurestenii respondenti ai analizei, au fost amintite urmatoarele probleme: aglomerarea locuintei, lipsa unui spatiu suficient de mare, lipsa tuturor functionalitatilor necesare, respectiv faptul ca locuinta nu este amenajata modern sau nu ii mai reprezinta in etapa vietii in care se afla.  

Efectele pandemiei: defectele locuintelor personale au devenit mai vizibile de cand bucurestenii petrec mai mult timp acasa

Conform analizei, 56% dintre cei chestionati au precizat faptul ca au inceput sa observe mai multe defecte in locuintele proprii, ca urmare a timpului petrecut mai mult acasa. Fie ca este vorba despre crapaturi ale peretilor, zgarieturi ale parchetului sau defecte de orice fel ale finisajelor, acestea au devenit mai evidente in perioada pandemiei.

42% dintre bucuresteni declara ca iau in calcul sa apeleze la un arhitect de interior pentru urmatoarea amenajare

Desi perceptia generala este ca cei mai multi dintre respondenti s-ar putea descurca singuri atunci cand vine vorba despre amenajarea propriilor locuinte, 42% dintre cei chestionati declara ca ar apela la un arhitect de interior pentru o amenajare urmatoare. 

De asemenea, majoritatea afirma ca si-ar transforma si mai puternic spatiile pe care le locuiesc, daca ar avea bugete mai mari la dispozitie. 76% dintre bucurestenii care au raspuns in analiza de fata si-ar dori un buget mai generos in acest sens, apreciind in acelasi timp ca, desi intentioneaza sa apeleze la un designer care sa ii ajute pe viitor, 48% dintre ei considera ca aceasta solutie le depaseste posibilitatile financiare pentru moment. 

De cand am pornit Arcady Studio, ne-am dorit sa intelegem cum anume putem sa venim mai bine in sprijinul celor care au nevoie de ajutorul unui specialist in amenajari, dar poate nu intotdeauna reusesc sa il primeasca. S-a creat acest mit ca o colaborare cu un designer de interior ar fi intotdeauna un serviciu dedicat numai amenajarilor ultra-premium. 

Prin ceea ce facem, ne dorim sa oferim solutii potrivite pentru toti, motiv pentru care am implementat si un serviciu de amenajare online, ce reduce din timpul si efortul dedicat procesului, respectiv si din bugetul total alocat. 

Acest lucru pare sa fie tot mai necesar, date fiind toate provocarile pe care le-am descoperit prin aceasta analiza si care au aparut si pe fondul pandemiei si al timpului petrecut mai mult in spatiile personale. Cu siguranta exista o nevoie din ce in ce mai mare de a transforma spatiile pe care le locuim, in asa fel incat sa ne reprezinte mai mult si sa ne fie mai utile”, a declarat Iulia Tanase, arhitect de interior si co-fondator Arcady Studio. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read