Soluția pentru o locuință călduroasă și primitoare se află la doar un pas distanță: iată de ce trebuie să ai covoare acasă!

Must read

Deși poate nu te-ai fi gândit niciodată la acest aspect, covorul este un element de decor, care are o prezență subtilă în orice locuință. Te obișnuiești să-l simți sub picioarele tale, atunci când pășești prin cameră, iar dacă nu mai este acolo, începi să te uiți primprejur, în timp ce te întrebi mirat: dar oare ce s-a schimbat?

Un covor este o soluție practică pentru câteva dintre dilemele pe care le întâlnești atunci când vrei să îți transformi locuința într-un cămin plăcut pentru întreaga familie. Din articolul următor vei afla care sunt avantajele de care te bucuri atunci când optezi să îți decorezi camerele cu ajutorul covoarelor!

Beneficiile pe care le găsești la picioarele tale:

Protejează podeaua

De multe ori, podeaua, fie că este vorba de parchet, de gresie sau de alt material, este expusă șocurilor mecanice și murdăriei. Obiectele care cad și lovesc podeaua pot lăsa pete greu de curățat și zgârieturi sau urme care pot fi îndepărtate numai dacă începi o reamenajare totală!

Covorul este soluția cea mai simplă de a proteja podeaua locuinței pentru mai mult timp. Atunci când se murdărește, poți scoate petele cu ajutorul unor ingrediente simple, dacă acționezi rapid, iar covorul va arăta din nou frumos și perfect pentru a-ți decora casa!

Armonizează camera din punct de vedere estetic

În multe locuințe, covorul reprezintă un element estetic central, având rolul de a echilibra paleta de culori care a fost folosită în camera respectivă. Poți opta pentru un covor în aceeași nuanță cu pernele decorative sau cu draperiile ori, dimpotrivă, te poți orienta către un covor într-o nuanță ce contrastează mobilierul.

Dacă vrei să ai o locuință frumos amenajată, soluția este foarte simplă: comandă covoare online de la Hornbach.ro, care vor crea un ambient special în orice încăpere! Chiar dacă preferi un stil clasic, modern sau retro, vrei să reamenajezi camera copiilor ori, pur și simplu, dorești o schimbare inedită și optezi pentru un covor din blană sau piele, ai o gamă variată din care poți să alegi.

Scade factura la căldură

Pentru iarna următoare, cel mai întunecat coșmar al celor mai mulți dintre noi, nu este dat de înzăpezirea mașinii pe parcursul nopții sau de stratul de gheață care se formează pe străzi, ci de facturile mai mari care o să golească portofelele tuturor! Cu siguranță că, și tu te gândești la modalitățile prin care poți evita o catastrofă financiară la tine acasă, așa că te poți orienta spre covoarele călduroase, care izolează podelele împotriva frigului.

În felul acesta, dimineața, când ești încă somnoros și te dai jos din pat, nu vei mai căuta papucii cu înfrigurare, deoarece te vei bucura de confortul covorului ales!

Izolează zgomotele

Dacă locuiești la bloc, atunci și tu te-ai confruntat cu problema zgomotului. Este neplăcut să auzi ce fac vecinii din celelalte apartamente, în special atunci când încerci să te concentrezi. În plus, oricât de bine te-ai înțelege cu vecinii care locuiesc sub tine, cu siguranță nu vrei ca aceștia să știe mereu în ce cameră te afli în fiecare moment! Din fericire, covorul atenuează zgomotele și vei păși mai lin, fără ca ceilalți să audă zgomotul pașilor tăi. Nu mai trebuie să te încordezi atunci când scapi ceva din mână în toiul nopții: vecinii își continuă somnul, fără să îți mai arunce priviri pline de reproș în dimineața următoare!

În concluzie, pentru ca starea de bine și confortul să fie bine-venite în locuința ta, optează pentru covoare care transformă modul în care trăiești. Nu uita: în orice încăpere din locuința ta, un covor aduce multe beneficii de care te poți bucura!

Sursă foto: Shutterstock.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read