Cum integrezi corect măsuța de dining pentru un spațiu intim și primitor?

Must read

O masă pentru zona de dining reprezintă centrul social al casei. Aici este locul în care membrii familiei se adună pentru conversații, aici este locul în care vă bucurați împreună de micul dejun sau de povești la cafea, de prânzurile sau întâlnirile cu prietenii. O masă elegantă va contura un loc special destinat pentru toate aceste evenimente, deci trebuie aleasă cu grijă până la cel mai mic detaliu.

În consecință, la ce trebuie sa fii atent atunci când vine vorba despre masa din spatiul de dining?

De exemplu este important atât stilul, forma, cât și materialul. O masă cu blat de calitate va rezista ani întregi, astfel că, nu vei fi nevoit să investești în modificări costisitoare.

  • Design-ul mesei

Dacă preferi stilul rustic sau modern, atunci o masă din lemn sau cu blat din lemn și picioare metalice, poate fi ceea ce cautai pentru completarea decorului. Pentru fanii stilului industrial, o măsuță cu blat din zinc sau cu aspect de piatră și rame de oțel este opțiunea perfectă. Pentru iubitorii stilului scandinav, cea mai potrivită soluție sunt măsuțele cu blat care imită diverse tipuri din lemn, în timp ce admiratorii stilului boho-chic ar trebui să îndrepte cu încredere mesele cu blat din marmură sau sticlă. 

Descoperă pe Regencycompany.ro gama variată de blaturi pentru orice masă din locuința ta pentru toate stilurile de design interior!

  • Forma mesei

Desigur, aici nu sunt prea multe sugestii de făcut, întrucât forma mesei depinde în mare parte de mărimea spațiului disponibil. De exemplu, o măsuță cu formă circulară sau pătrată cu 2-4 locuri este dedicată pentru locurile restrânse.

  • Numărul de locuri

Și acest aspect depinde de mărimea spațiului din zona de dining. Dacă ești norocosul proprietar al unei locuințe mari, atunci ia în calcul numărul de membri care vor ocupa masa. De asemenea, gândește-te și la numărul de persoane care vin în vizita cel mai des.

Ce mese recomandă designerii pentru zona de dining?

Având în vedere că o astfel de piesă de mobilier dăinuie ani buni în decorul locuinței, merită să aloci timp în privința planificării, înainte de a alege un blat de masă corespunzător.

Iată câteva modele de mese sugerate de specialiști și care te-ar putea ghida către alegerea perfectă:

  • Masa cu oțel și blat de lemn

Un astfel de produs întregește excepțional stilul rustic-industrial. Blatul cu aspect de lemn și picioare din oțel compun în ansamblu o imagine fabuloasă. În același timp, aceste detalii sunt atemporale, mențin un aer extravagant permanent, avantaj dublat de rezistența constantă la șocuri sau zgârieturi.

  • Masa din lemn

Acestea sunt cele mai versatile variante, integrându-se armonios într-o multitudine de stiluri. 

Mesele din diferite tipuri de lemn, creează o stare de căldură și confort, tipice sentimentului de ‘’acasă’’.

  • Masa pentru dining room minimalist

Cele mai populare mese proiectate în stil minimalist sunt cele pătrate cu blat lucios metalic pentru 2-4 locuri sau cele rotunde din lemn. Acestea pot fi amplasate și în colțul de lectură, în bucătăriile mici sau utilizate ca măsuțe de cafea.

Măsuța la care visezi se încadrează în bugetul alocat, fabricată din materiale anti-uzură care mențin aspectul proaspăt mult timp și care se adaptează ambientului de care dispui. Chiar dacă nu planifici să cumperi o masuță de dining pentru eternitate, o astfel de piesă de mobilier atinge lejer cel puțin 10 ani de viață.

Sursa foto: pixabay.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read