În Brașov, la câțiva pași de telecabină și la 10 minute de mers pe jos din centrul orașului, găsești un loc de vis – restaurantul Sub Tâmpa. Dincolo de conceptul gastronomic unic în România (gastronomia transilvăneană neo-tradițională), Sub Tâmpa surprinde printr-o amenajare ce te poartă spre liniștea și frumusețea naturii. Cadrul natural spectaculos și ferestrele mari își aduc o amplă contribuție la farmecul decorului.
Natura la interior
Când spui restaurant Sub Tâmpa, spui o amenajare care îți induce un sentiment de pace, de regăsire interioară. Persoana din spatele acestui decor de vis este designerul George Orzan. George a reușit să creeze un cadru de poveste, unde amplele suprafețe vitrate au un cuvânt important de spus. Practic, ele își aduc aportul la comunicarea interior-exterior ce stă la baza conceptului de amenajare.
„Restaurantul se află chiar la poalele Tâmpei, de unde și numele lui. Am urmărit să aduc spiritul naturii la interior, astfel că am folosit cât mai multe elemente regăsite în natură. De la mult lemn, la plăci din granit făcute și pictate manual, toate acestea spun câteva ceva din poveștile locului„, George Orzan.
Face-lift necesar
Restaurant Sub Tâmpa este sinonim cu o clădire veche, de la 1960, care a trecut printr-un amplu proces de reamenajare pentru a prinde forma actuală. Înainte de a intra pe mâna lui George, restaurantul avea lambriuri din plastic pe pereți și tot felul de finisaje nu tocmai aspectuoase.
„În primul rând, am recompartimentat spațiul, pentru a crea mai multe locuri. Apoi, am înlocuit finisajele, iar tavanului din sala principală, vopsit în maro lucios, i-am dat un aspect natural. Am folosit texturi complexe pentru podele, mese din lemn masiv pentru mobilare și câteva decorațiuni cu poveste. Aici includ vasele din cupru și alamă, argintate, lucrate manual de un meșter din zona Sighișoarei, împreună cu fiul său de 10 ani„, ne spune George.
Să fie lumină… de atmosferă
Nu putem trece cu vedere corpurile de iluminat din apropierea meselor de la ferestre. Sunt absolut minunate și creează o atmosferă intimă, de poveste. Intenția cu care au fost alese are un strop de romantism în spate. „Am vrut ca de departe, prin ferestre, să strălucească mici luminițe. Luminițe în spatele cărora se ascunde un loc intim, un loc care, odată descoperit, îți spune câte ceva din tainele orașului Brașov„, încheie George.