Șemineele bio sunt doar decorative sau emană și căldură?

Must read

Și voi vă întrebați cum funcționează semineele bio, daca sunt doar decorative sau fac si caldura? Specialistii de la Pefoc.ro ne confirma ca este foarte simplu: rezervorul acestui se umple cu bioetanol. Este vorba de un tip de combustibil eco, ce nu emite fum sau miros, nu este daunator pentru familie, camin sau mediu si se aprinde cu ajutorul unei brichete. 

Semineele bio nu sunt doar decorative, cu toate ca aceasta este functia lor principala.  Datorita faptului ca ard cu flacara reala, emana caldura in incaperea in care sunt amplasate, intr-un timp foarte scurt simtindu-se confortul termic.

Ce avantaje au semineele bio?

  1. Avantajul pretului: biosemineele sunt, probabil, cele mai ieftine tipuri de seminee existente la ora actuala pe piata. Costul de achizitie este cel mai mic din domeniul termic, nu trebuie montate, construite, nu e necesara montarea de catre un meserias, costul de intretinere este minim. Se cumpara doar biocombustibil, care mai apoi se arde.
  2. Avantajul dimensiunilor: semineele pe bioetanol sunt de dimensiuni mici. Comparativ cu semineele clasice, sobele sau centralele pe lemne, acestea pot fi incastrate simplu si rapid intr-un zid, in perete de tip rigips sau incorporate intr-o masa ori un birou.
  3. Avantajul amplasarii: un biosemineu se poate amplasa absolut oriunde. La casa sau la bloc, in interior sau pe terasa ori in gradina, suspendat, pe sol/podea.

Ce inseamna mentenanta, intretinerea unui semineu bio?

Intretinerea unui semineu pe bioetanol este practic minima, ca sa nu spunem inexistenta. In sensul ca, acesta nu are nevoie de un cos de fum sau o evacuare care sa fie curatata bianual, ca la un semineu clasic. Nu necesita o ingrijire speciala sau profesionista.

Tot ceea ce trebuie facut pentru semineele bio este turnarea unei cantitati suficiente de lichid in rezervorul bioetanolului. Acesta se va aprinde cu grija, iar flacara va arde pana la terminarea lichidului eco.

Design seminee bio 

Biosemineele, asa cum am amintit, sunt semineele cu cea mai simpla structura.

Dar, din punct de vedere al design-ului, exista mai multe tipuri sau modele de bioseminee. Cu pereti din sticla laterali, bioseminee tip portal, cu chenar din MDF, ce se apropie ca forma de semineul clasic pe lemne. Bioseminee tip tablou, care se agata pe perete sau bioseminee mobile, care pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior.

Montajul semineelor bio

Montajul unui biosemineu simplu presupune doar incastrarea sau incorporarea sa in locul dorit. Nu este nevoie de meserias, manopera speciala, oricine poate face asta!

In cazul montajului unui biosemineu tip portal, chenarul acestuia se asambleaza usor, asemeni unui mobilier simplu, in care se introduce apoi rezervorul pentru bioetanol.

Cel mai important lucru de mentionat este faptul ca la ora actuala exista variante de seminee pentru toate tipurile de locuinte, pentru toate nevoiele si pentru toate gusturile.

Pe scurt, daca vrei un semineu la tine acasa, fie ca stai la casa, fie ca locuiesti la bloc, gasesti solutii potrivite pentru toate preferintele.

Care este paleta de preturi?

Un biosemineu este foarte ieftin, in comparatie cu celalalte tipuri de seminee, iar paleta de preturi incepe de la valoarea de aproximativ 230 lei si poate ajunge, la modelele extravagante si exclusiviste pana la cateva mii de lei.

Ce tip de semineu este indicat in general pentru un apartament mic?

Pentru un apartament mic, exista 3 variante in privinta alegerii unui dispozitiv de incalzire: semineul electric, biosemineu si semineul pe gaz.

Semineul electric este o alegere confortabila, cu costuri mici sau medii la achizitie si costuri foarte mici sau inexistente la intretinere. Ofera o “flacara” luminoasa pe baza de tehnologie LED, deci nu consuma mai mult decat un bec economic! Practic, la un astfel de model se plateste doar energia electrica folosita. 

Semineul bio este de cele mai multe ori cea mai ieftina solutie pentru un apartament, iar costurile ulterioare presupun doar cumpararea bioetanolului. Este compact, mobil, se poate incorpora in orice suprafata plana sau in perete. Fata de un semineu electric, plusul pe care il ofera un biosemineu este flacara reala care arde autentic.

Semineul pe gaz este intr-adevar cel mai aspectuos tip de semineu pentru apartament, dar costurile instalarii sale sunt mult mai ridicate decat ale celor 2 seminee decorative prezentate anterior. Se apropie cel mai mult de functionalitatea si aspectul semineului clasic pe lemne. Insa, presupune o manopera in plus a meseriasilor, cheltuieli de finisaj, instalatii, racordare si evacuare. Ofera un confort sporit, totul reglandu-se din telecomanda, dar trebuie sa dispui de un spatiu mai mare in apartament si de resurse financiare suficiente.

Pentru mai multe informatii despre semineele de apartament, detalii, modele sau sfaturi “calduroase”, va invitam sa accesati pagina PEFOC.RO

Photo credits: Pefoc.ro

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read