Fenomenul lucratului de acasă a caracterizat o bună parte a ultimilor doi ani, aproximativ 30% dintre angajații români desfășurându-și activitatea în afara biroului în acest interval. Fie că vorbim despre un model de lucru hibrid sau în totalitate de acasă, noua realitate a determinat o creștere bruscă a cererii pentru amenajarea spațiilor dedicate biroului la domiciliu în ultimii doi ani. Iar potrivit VELUX, principalii producători de ferestre de mansardă, unul dintre cei mai importanți factori în amenajarea biroului de acasă este prezența luminii naturale, imediat după echipamentele IT sau de birou.
Reinventează-ți biroul de acasă cu lumină naturală.
Conform un studiu VELUX, optimizarea suprafeței utile din casă și luarea în considerare a luminii naturale în procesul de amenajarea a unei camere, a făcut ca numărul celor care caută montarea de ferestre noi să fie în continuă creștere la nivel mondial. 7% dintre cei care lucrează de acasă și-au montat deja ferestre noi sau le-au înlocuit pe cele existente, cu scopul de a-și îmbunătăți spațiul de lucru de acasă, acest aspect fiind una dintre prioritățile lor.
Timpul petrecut în interior mai mult ca niciodată și dorința de a avea condiții de muncă optime au făcut ca accesul la lumina naturală să devină una dintre cele mai importante priorități ale celor care lucrează la domiciliu.
59% dintre cei care lucrează de acasă consideră că lumina naturală este extrem de importantă pentru ei, urmată de temperatura camerei (58%) și de aerul curat (56%). Cu toate acestea, doar 49% sunt cu adevărat mulțumiți de lumina naturală de care dispun în spațiul de lucru de acasă.
O mansardă ar putea fi soluția perfectă pentru amenajarea biroului de acasă, deoarece are o atmosferă confortabilă și ajută la delimitarea vieții personale de cea profesională.
Accesul luminii naturale și a aerului proaspăt, printr-o fereastră de mansardă de cea mai bună calitate, reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a transforma un birou de acasă și de a îmbunătăți condițiile de lucru. Tot mai mulți dintre cei care lucrează de acasă aleg să fructifice această oportunitate, 16% dintre aceștia transformându-și deja mansarda într-un spațiu menit să sprijine munca la domiciliu.
De asemenea, pe lângă crearea unei zone de muncă separate, există numeroase îmbunătățiri ce pot fi făcute acasă pentru ca telemunca să se desfășoare în cele mai optime condiții. Îmbunătățirile viitoare planificate pentru casă vor fi mai puțin legate de mobilier sau culori noi, fiind înregistrată o creștere a cererii pentru instalarea sau înlocuirea ferestrelor din locuință, în contextul muncii de acasă.