Explozie de culori și contraste într-un apartament de 3 camere

Must read

  • Proiect: Apartament rezidențial cu 3 camere + 2 băi
  • Locație: Eminescu, București 
  • Suprafața: 92 mp + 94 mp terasa
  • Număr de locuitori: 2 + o șinșila
  • Buget amenajare: cca. 115.000 Euro
  • Durata amenajării: 11 luni

Un cuplu modern și interesat de design, fiecare cu pasiuni și hobby-uri unice, a venit cu idei curajoase și o viziune definită a ceea ce își doresc. Împreună cu echipa de la Miso Architects designul pentru acest apartament de 3 camere este spectaculos.

Descoperă mai jos proiectul de amenajare:

Combinând originalitatea, culoarea, inovația și funcționalitatea, proiectul Loona Suite se remarcă de la intrarea în apartament, printr-un hol scenografic care stârnește curiozitate, datorită iluminatului prin 2 profile suspendate cu benzi LED în formă de L care urmăresc forma holului, prin cromatica puternică ce acoperă și tavanul, și prin peretele de “galerie” care acomodează lucrări de arta, postere și orice lucru de interes pentru proprietari. 

Întreg ambientul interior este definit de o cromatică curajoasă, care a fost solicitată și asumată de către proprietari, și armonizată de către noi. Pentru a tempera culorile de accent, am folosit texturi neutre de gri și grej, la textile (draperii, storuri, etc), unele piese de mobilier, și câțiva pereți. De asemenea, parchetul stratificat de stejar, care este o textură caldă și nobilă, ajuta la contrabalansarea tonurilor reci de verde, mov, albastru etc.

Accentele metalice negre și aurii prezente în toată amenajarea din acest apartament de 3 camere intermediază un dialog al contrastelor, între finisajele deschise, calde, neutre și cele intense, saturate. 

Dormitorul matrimonial

Acesta a prezentat mai multe challenge-uri pentru noi, având o compartimentare atipică, cu 2 laturi vitrate, un perete în unghi, și o suprafață utilă de aprox 16 mp. Cea mai mare provocare a fost să creăm spații de depozitare aici. Ne-a reușit acest lucru prin 2 module înalte de mobilier cu capete rotunjite din MDF riflat și vopsit. Acestea au adâncime mai mică (35cm) decât un dulap obișnuit pentru a nu părea masive și pentru a economisi cât mai mult spațiu, însă fiind înalte până în tavan oferă un spațiu de depozitare generos. Volumele rotunjite sunt mai agreabile pentru percepția umană decât colțurile drepte sau ascuțite, conform unor studii științifice, deci e mai mult decât un trend în design.

Dormitorul mic are momentan rol de birou și dormitor de oaspeți, astfel am acomodat o canapea extensibilă „înrămată” de o nișă jucăușă, iluminată, având ca fundal un fototapet care te duce cu gândul la o drumeție pe munte…sau poate pe Marte☺ Peretele cu nișă servește și drept spațiu de depozitare, iar la geam am integrat un spațiu de lucru generos. 

Băile

Mici dar deosebite, nu fac excepție de la schema cromatică plină de vitalitate. Acestea se remarcă printr-un joc între mat-lucios și închis-deschis. Accentul este dat de un pattern decorativ de terazzo, pus în evidență de vopseaua gri antracit, aceasta fiind specială pentru spații umede, și sigilată corespunzător. Am ales sa înlocuim ușile existente de la băi cu uși glisante în perete, pentru că din cauza dimensiunilor din băi și a poziționării existente a obiectelor sanitare la momentul releveului, acestea aveau o deschidere în interior foarte nefericită și neergonomică.

Livingul

Este împărțit vizual în două, pe de o parte avem un spațiu de lucru-un birou de producție muzicală, care continuă scenografia holului, cu benzi led pe pereți care continuă pe tavan și fac delimitarea spațiului, un albastru marin abundent care contrasteaza cu mobilierul și spoturile albe. Pe de alta parte, avem spațiul  comun de zi, cu canapeaua dispusă în centru care lasă loc de desfășurare pe toate laturile și peretele media dispus pe toată lungimea peretelui, multifuncțional.

Una dintre modificările majore de compartimentare a fost spargerea peretelui dintre bucătărie și living. Apariția unui perete din sticlă cu ramă metalică neagră produce delimitarea dorită de beneficiari și, în același timp, nu rupe spațiul, ne oferă fluiditatea vizuală a unui open-space și inundă cu lumină cele 2 spații adiacente, bucătăria și livingul.

Bucătăria

Un deliciu în nuanța baby-blue a mobilierului, este pusă în evidență și de tapetul superb de la Wall&Deco de pe peretele cu ușa.

Am creat o mică zonă de dining, la geamul comun cu living-ul, astfel conturând o ambianță care ne duce cu gândul la o călătorie, la un colț de cafenea, la geam, savurând o cină deosebită, sau pur și simplu o cafea. Regăsim aceleași elemente distinctive comune, texturi de alamă, elemente metalice negre (plintă, aparataj electric) și parchetul de stejar pe care l-am folosit pentru continuitate și aici.

Furnizori:

  • Mobilier pe comanda realizat de OurDesign
  • Mobilier prefabricat: Norda Shop, Arnstore, Somproduct, The Home
  • Electrocasnice de la Premium Store
  • Obiecte sanitare de la Delta Studio
  • Parchet de la Carpet & More
  • Plinta de la Supertech
  • Ceramica de la Delta Studio, Tempini si Progetto Casa
  • Tapet de la Diseno si XtDeco
  • Vopsele lavabile şi decorative: San Marco
  • Usi glisante de la Eclisse
  • Corpuri de iluminat de la Luminna şi Domicilio
  • Aparataj de la Light House Concept
  • Canapea de la Divanissimi 
  • Draperii și perdele realizate de Emerald 2000
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read