Amenajarea acestui penthouse din Timișoara, realizată de designerul de interior Raoul Dunca, reprezintă conceptul unui apartament clasic cu elemente moderne, pentru un cuplu fără copii. Una dintre provocările de design a constat în îmbinarea a două stiluri: minimalist și clasic. Crearea conceptului de design interior este ghidată de cea din boutique hotelurile de lux.
Arhitectul a reușit să creeze în cei 240 de metri pătrați ai penthouse-ului o atmosferă confortabilă pentru beneficiari, aducând și o notă de unicitate .
Durata proiectului este de 6-7 luni, iar investiția se ridică la aproximativ 250 de mii de euro.
Livingul acestui penthouse este zona de primire a oaspeților, socializare și este un open space care include bucatăria și zona de dining.
Design-ul dormitorul matrimonial a fost dictat de conceptul “Spa at home” întrucât comunică cu baia matrimonială, prin instalarea unei căzi de tip freestanding. Așadar, punctul principal de atracție este în acest caz peretele vitrat prin care se poate vedea cada. Gama cromatică este una relaxantă dar cu accente vibrante.
Cea mai mare provocare a fost rezolvarea spațiului din dormitorul matrimonial pentru a avea vedere către cada freestanding.
Dormitorul de oaspeți este prevăzut cu zonă de dressing proprie și menține linia elegantă cu elemente clasice.
Biroul conține elemente minimaliste, dar și o notă de sobrietate prin nuanța închisă a lemnului folosit la mobilier. Se păstrează și aici gama cromatică neutră cu doar un accent de culoare redat prin tapițeria scaunelor.
Printre furnizorii de mobilier și iluminat pentru acest penthouse amintim Poliform, Minotti, Meridiani, Flos, Vibia, Kreon, Rug Society.