În conceptul proiectului „Lake House” arhitectii de la Dofinteriors au urmarit crearea unui echilibru estetic al naturalului cu un stil atemporal al culorilor neutre. Rezultatul: o casă cu vedere vedere catre lac, de 450mp, unde lumina naturala si apropierea de natura a fost una dintre premisele de la care a inceput conturarea conceptului.
Proiectul a fost finalizat in ianuarie 2020 si a durat 2 ani si 8 luni.
Prima perspectiva în această casă cu vedere către lac suprinde prin intalnirea cu un panou decorativ din tabla perforata alba. Acesta are rolul de a uni toate nivelurile casei si este pus in evidenta de lumina zenitala care patrunde prin luminatorul de la mansarda.
Detalii discrete din design-ul interior al casei
Atenția la detalii este subliniată prin silueta unor lampadare încastrate în perete, care crează o senzație de fuziune între obiecte. Plafonul care nu intersectează niciodata pereții reprezinta un detaliu subtil care lasă elementele arhitecturale să respire ca volume în spațiu.
Usile filomuro a caror inaltime este din pardoseala pana in plafon nu permit nici o eroare de constructie. Alegerea profilelor benzilor led din elementele constructive ale casei ofera o lumina continua si marcheaza detalii fine de imbinare intre suprafete. Alte detalii pe care arhitectii le-au luat in calcul: alaturarea de texturi ale finisajelor pretioase: oglinda cu cele brute: betonul. Si alegerea draperiilor albe ca o continuare fluida a peretilor albi.
Lumina naturală joacă un rol important în amenajare, care patrunde din abundenta în spațiu prin ferestrele inalte, din pardoseala pana in plafon.
Lumina afectează starea de spirit mai mult decât oricare alt factor într-o amenajare.
Corpurile de iluminat de la branduri celebre pentru calitatea si inovatia in produs: Petite Friture, Ingo Maurer , Karman, Foscarini, Flos si Moooi. Acestea au fost atent alese și poziționate într-o scenografie, înnobilând fiecare punct de interes.
Elementele vegetale își fac loc în amenajare și ca accente de culoare, atat în mod direct, cât și indirect prin finisajele alese. Se regasesc in fiecare dintre camere, indiferent de destinatia functionala a acestora.
Când lucrăm cu o paletă neutră de culori, contrastul tactil al texturilor este necesar pentru a adăuga caracter și profunzime amenajării. Astfel pentru fiecare camera am lucrat constant pe un moodboard de materiale pentru a ajunge la efectul final dorit.
Zona de zi este configurata pe planul parterului, iar zona de noapte a fost gandita sa isi regaseasca fragmentarea la etaj in cele 3 dormitoare cu bai proprii.
Fiecare camera a fost amenajata incat sa sa isi pastreze individualitate prin diferite elemente atent alese, fie de mobilier, de detaliu sau de finisaj dar fara a iesi din continuitatea stilistica a conceptului.
Finisaje/sanitare/baterii/tapet: Diseno Porcelanosa
Mobilier Italia: Space Philosophy Furniture Agency
Mobilier custom: Extensif
Covoare: Inside Home
Draperii si perdele: Perdelele Tale
Parchet/Constructii metalice/Placari lemn – Princeps Studio
Vopseluri: Benjamin Moore
Corpuri iluminat: Menatwork
Bucatarie: Arrital Cucine
Mobilier Italia: Space Philosophy Furniture Agency
Mobilier custom: Extensif
Covoare: Inside Home
Draperii si perdele: Perdelele Tale
Parchet/Constructii metalice/Placari lemn – Princeps Studio
Vopseluri: Benjamin Moore
Corpuri iluminat: Menatwork
Bucatarie: Arrital Cucine
Arhitecti: Dofinteriors – Raluca Dofin si Radu Dofin
Photo credits: Arthur Zinz
Photo credits: Arthur Zinz
- Publicitate -