Sticla este un material versatil și inteligent, ce oferă numeroase posibilități de utilizare în amenajarea interioară. Nu doar că este o prezență estetică, dar este și foarte practică: cu ajutorul ei poți crea iluzia de spațiu mai mare. Mese, blaturi, oglinzi sunt tot atâtea variante de mobilare și accesorizare a unei camere mici, dar cu pretenții… mari. 🙂 .
Artă pe pereți
Adaugă o notă creativă pereților și accesorizează-i cu tablouri printate pe sticlă. Pentru crearea acestora, alege un furnizor cu experiență în domeniu. Sticla folosită trebuie să fie una subțire și rezistentă, culorile trebuie să fie de calitate și rezistente în timp, ia printarea digitală trebuie să fie la rezoluție înaltă.
O altă variantă este să folosești rame foto din sticlă, pe care le poți chiar grava…
… sau, bineînțeles, una ori mai multe oglinzi, dispuse într-un model creativ.
Fii transparent! Mobilează cu sticlă
Mobilierul din sticlă are un aer sofisticat și modern. Alege una-două piese din sticlă, iar aspectul camerei se va schimba. Fiind transparent, mobilierul din sticlă este o prezență „light” în decor, căci îți permite „să vezi” prin el. Are mai puțin impact vizual decât un mobilier din lemn, MDF, PAL sau metal, astfel că prezență în spațiu este una subtilă. Pentru a preîntâmpina orice posibil accident, alege mobilier din sticlă securizată, cu o rezistență sporită.
Există și varianta mobilierului cu uși placate cu oglindă, din ce în ce mai întâlnit în amenajările moderne.
À la française
Creează un interior cu șarm parizian. Alege așa numitele uși franceze, adică acele uși cu panouri de sticlă montate în rame de lemn, aluminiu sau oțel. Acestea deschid vizual spațiul și lasă lumina să treacă prin ele. Partea interesantă a lor este că ai numeroase opțiuni din care să alegi: cu ferestre mici, mari, texturate sau cu o singură foaie de sticlă. În ceea ce privește culoarea profilului, este indicat să alegi una cât mai deschisă sau chiar alb, având în vedere spațiul mic de care dispui.
Iluminează inteligent!
Alege surse de iluminat din sticlă, cât mai diverse și combină-le inteligent. Alătură-i unei lustre cu lumină albă câteva surse de iluminat secundare: aplice, lampadare, veioze cu lumină discretă. Așadar, secretul este să variezi direcția în care este proiectată lumina și intensitatea ei.