Spațiu și libertate de mișcare chiar și într-o locuință din mijlocul naturii

Must read

Un imobil pur și simplu uimitor, amplasat în mijlocul padurii, exploatează contrastul dintre umbre și lumini, ilustrând aproape fidel căsuțele pe care toți obișnuiam să le desenăm în copilărie. Zona de la parter beneficiază de pereți din sticlă și suprafețe vitrate mari al căror rol este să dematerializeze granițele dintre interior și exterior.

fahouse-jean-verville_dezeen_936_6

Această cabană a fost concepută de arhitectul Jean Verville pentru un cuplu tânăr, cu doi copii. El a gândit două volume sub formă de prisme, care se ridică în mijlocul pădurii, intensificând atmosfera de visare care învăluie întregul imobil. Dacă ar fi să vorbim la nivel metaforic, cele două volume ale imobilului par două conuri de brad care se ridică din pădure.

Fahouse by Jean Verville

Simplitatea mobilierului  scoate și mai mult în evidență proiectul, dar mai ales natura înconjurătoare. Un proiect deosebit, care ne-a inspirat să vi-l prezentăm pentru ca ne duce cu gândul la simplitatea și libertatea spațiului. Fahouse by Jean Verville

Fahouse by Jean Verville

Fără granițe interior – exterior datorită sticlei

Beneficiarii și arhitectul au colaborat constant pe tot parcursul lucrărilor, acesta din urmă ajungând să le înțeleagă perfect nevoile și modul de locuire. Astfel, a gândit pentru ei un interior jucăuș ce promovează o arhitectură de calitate și materiale sustenabile.

Forma alungită a terenului pe care este amplasat imobilul este accentuată de aleea pavată, în timp ce oaspeții sunt practic ghidați spre casă. Vizitatorii intră într-o cameră de zi și o bucătărie cu pereți din sticlă, care se deschid spre terasa acoperită. Livingul vibrant pare că se unește cu pădurea pentru că, datorită sticlei, nu există granițe interior – exterior.

pereți din sticlă

fahouse-jean-verville_dezeen_936_18

Photos by Maxime Brouillet

Proiectul este unul curajos și inspirational inclusiv pentru zona României. Probabil că la prima vedere, un astfel de proiect ar părea greu de implementat, dar noi credem că avem nevoie doar de puțin mai mult curaj, așa cum cei de la Cabana Șapte din Breaza l-au avut și lau pus în practică.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read